KMB presser oprykningsfavoritter

Søndag den 29. oktober tog KMB2010 på hjemmebane imod Langhøj

Langhøj er rækkens favorit til en plads i oprykningspillet, men i egen hule pressede KMB favoritterne og fulgte dem helt til dørs, hvor Langhøj til sidst var heldige med at komme fra KMB med en kneben 7-6 sejr.

Langhøj er ikke en klub med lange badmintontraditioner og er for første gang i 1. division. Det skal man dog ikke tage fejl af. Langhøj er favoritter til at komme i oprykningsspillet om en plads i badmintonligaen med deres kombination af tidligere danske storspillere og en lang række udenlandske spillere fra primært Østeuropa. Holdet har bl.a. Christian Lind i første herresingle – med erfaring fra flere holdfinaler om det danske mesterskab, Rasmus Bonde – tidligere top-20 doublespiller og Linda Zetchiri, bulgarsk damesingle og tidligere europamester. Hertil kommer bl.a. polakker, slovakker og ukrainere.

KMB2010 har overfor dette et af rækkens yngste hold med en gennemsnitsalder på lige omkring 21 år. Der var derfor ingen enkeltkampe, som KMB på papiret var favoritter i. Af erfaring ved de fleste dog efterhånden, at KMB er markant stærkere i egen hule og bedst når de er underdogs. Det må man sige var tilfældet denne søndag.

I sidste runde – hvor KMB tabte på udebane til Skovshoved – og måtte undvære de to unge piger Christine og Freja, som var til UVM, så var holdet som i de to første kampe, som gav to sejre. På baggrund af de hidtidige resultater var der byttet om i mixeddoublerne, så Mads og Zenia spillede første og Mikkel og Christine anden. Singlerne var med Mathilde og Freja som i sæsonens to første kampe.     [Artiklen fortsætter under billederne]

Hvis KMB skulle have en chance i den samlede holdkamp, var det afgørende at de kom godt ud af første runde. På papiret en vanskelig opgave. Første mixeddouble mødte polske Cwalina og indonesiske Putri. Cwalina ligger nummer 58 i verden i double og har igennem flere år været en fast del af det polske landshold. Mads og Zenia pressede i perioder det dygtige par, men kunne ikke skabe overraskelsen. Det kunne kun 16-årige Mathilde Cramer i 1. damesingle til gengæld. Mathilde stod overfor bulgarske Linda Zetchiri.  Zetchiri’s højdepunkt var da hun i blev europamester i damesingle, men også i 2017 holder Zetchiri et højt niveau med en nuværende placering som nummer 41 på verdensranglisten. Det var dog ikke til at se på Mathilde, der da nerverne var spillet ud af kroppen, stille og roligt åd sig ind på modstanderen. I en imponerende flot kamp, vand Mathilde i to sæt. Et ekstremt flot resultat.

I den anden damesingle kæmpede Freja som altid hårdt. Det lykkedes, at vinde andet sæt og presse Langhøjs ungarske landsholdsspiller ud i tre sæt. Her var ungareren dog for stærk. I første rundes sidste kamp – nok den kamp, som KMB på papirer havde de bedste muligheder i – havde KMB’s spillende træner i starten af første sæt fået en skade i ryggen og var herefter ude af stand til smashe. Normalt er Mikkel en af de mest hårdtslående herrer på holdet, hvorfor skaden ændrede fuldstændig på spillet, og KMB table da også klart første sæt. Ved stillingen 17-19 i andet sæt var kampen stort set tabt, men på forunderlig vis fik Mikkel og Christine med utraditionelt spil kampen ud i tredje sæt, efter at have vundet andet sæt 22-20. I tredje sæt bevarede de hovedet koldt og lykkedes med at ødelægge spillet for modstanderne, og vandt noget overraskende – givet Mikkels skade.

Med 2-2 inden herresinglerne var KMB stadig med i holdkampen. Herresinglerne fra Langhøj så dog skræmmende ud. Føromtalte Christian Lind i første og Rasmus Bonde i 4. herresingle og ind imellem slovakiske Milan Ludik – nuværende nummer 122 på verdensranglisten men som har været oppe som nummer 50, og i tredje herresingle den polske Rogalski – nummer 145 i verden.

KMB’erne kæmpede flot. KMB’s spanske Kike spillede op til sit absolut bedste og var efter et vundet første sæt i førerposition mod Christian Lind, men løb tør for idéer og endte med at tabe i tre sæt. Det samme sket for Fynbo i tredje herresingle. Hvorfra Rasmus Rylander i anden herresingle fik kræfterne fra skal være usagt, men der blev løbet, hoppet og smashet i et opskruet tempo, og efter et vundet første sæt lykkedes det finde de ekstra ressourcer frem til slut i andet sæt, som Rasmus vandt med 21-17. I 4. herresingle gjorde Tobias Holst-Christensen ham kunsten efter. I en flot og klogt spillet kamp, vandt Tobias i tre sæt over den tidligere top-spiller Rasmus Bonde.

Med 4-4 inden damedoublerne var KMB bedre med, end det på forhånd var forventet. Damedoublerne blev præcist så spændende som man kunne håbe på og i tredje sæt i begge doubler bølgede det frem og tilbage. KMB’s piger trak dog i begge doubler det længste står og bragte overraskende KMB foran med 6-4 inden de tre sidste herredoubler.

Her viste Langhøj dog klassen og rutinen, da de lykkedes med at vinde alle tre og dermed holdkampen 7-6.

Klik for at gå til BadmintonPeople